Sidor

måndag 21 januari 2013

Ny adress, nya vägar, nya vanor & nya upptäckter

Förutom det här med tvättstugan, som jag skrev om häromdagen, är det ny adress, nya visitkort, nya vägar till jobbet, nya trafikstockningar, ny närbutik att handla i, nya grannar, nya ljud, nytt ljus, nya promenadstråk, ny fri tid som inte går åt till att fixa med hus och trädgård, nya rutiner, nya platser för saker & ting hemma, nya möjligheter och nya upptäckter att göra. Det blir en hel del omställningar innan vardagslunken återkommer, omställningar som i stort sett bara är positiva, men de kräver energi och uppmärksamhet av en.

Jag har redan “upptäckt” hur nära Stockholms innerstad jag bor. Det tänkte jag inte riktigt på när jag bestämde mig för att köpa lägenheten. Mest nytta av det kommer jag att ha när jag ska hem från Centralen när jag kommer med tåg från Nöbbele. Efter ca 14 minuter är jag hemma. Det ska bli skönt!

En annan “upptäckt” är den röda fondväggen som finns i hallen. Som ni förstår hade jag INTE målat den röd, men nu får jag ta fram allt det röda jag har och matcha.
Att skohornet matchar är viktigt!!  IMG_4597 Blinkar
Det är en ganska varm röd färg, så den får nog vara kvar.
IMG_4598 IMG_4593 IMG_4595
Från hallen ser man upp till sovalkoven genom det runda “fönstret”. Där skymtar den gröna fondväggen. Den måste jag bara måla eller tapetsera över!
 

el2012kärlek

2 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jaså du bor här också... Jag har nog inte fattat att du skulle vara kvar i Stockholm. Trodde du flyttade till Nöbbele för gott. Nu måste jag ju kika runt här vad du har gjort.
Kram
Marie

samson sa...

fin liten lägenhet du har skaffat dej
innan vi köpte huset dottern och jag bodde jag i en pytte liten lägenhet
då var en bäddsoffa ett måste till besökande dotter
ha det så bra
maggan