Sidor

söndag 13 april 2014

Städdag

Det blev en ganska” blek” städdag i glada grannars lag i dag, för det vara bra några få som slöt upp på morgonkvisten. En ensam själ var ute även på em och krattade upp löv och fixade med dekorationskrukorna. Med krattan i högsta hugg snyggade iaf jag till en liten bit av grusgången, sopade ut gruset från tomtgränsen ut på gatan så sopbilen kan snygga upp ordentligt, rensade bort en massa frön från träden som slagit rot (Oj, här skulle det kunna bli snårskog snabbt om man lät det vara), krattade runt i lönnlöven för att syresätta lite och planterade två växter från krukor som någon av lägenhetsinnehavarna ställt ut.
Skulle man låta löven ligga kvar så skulle det så småningom bli en ganska bra jord, men det ser ju tyvärr rätt skräpigt ut och det verkar inte alla gilla.  Jorden ser rätt utarmad ut och det är mest lökväxter, marktäckare och vildvin som trivs. De stora lövträden tar all näring och fuktighet.
IMG_9338 IMG_9340
Mitt framför entrén ser det bättre ut. Där verkar två små rhododendron trivas tillsammans med några fler växter (alunrot, lavendel, fänrikshjärta).
IMG_9333IMG_9334IMG_9335IMG_9337
Utmed räcket utmed gatan växer ett vildvin som är fantastiskt vackert på sommaren och hösten. Nu ser det inte mycket ut för världen. Visserligen gillar jag gråskalan, men det här ….. ! Fy så trist!
IMG_9343
Nu väntar vi på sopbilen och att resten av trädgården ska fixas till på nästa städdag. Då kan inte jag vara med så jag får ut med krattan en annan dag!
el2012kärlek

Inga kommentarer: